По-скъпи билети във Видинско заради скока на горивата

NetNews

По-скъпи билети във Видинско заради скока на горивата

Снимка: БГНЕС

Цените на автобусните билети във Видинско се увеличават заради повишените цени на горивата.

Цената на билета до София от Видин скочи с пет лева – от 20 на 25 лева в една посока, предаде БТА. Ако закупите двупосочен билет, то цената му е 45 лв., уточни основният превозвач по тази линия.

От алтернативната фирма, която вози до столицата, цената на билета все още е 18,50 лв., а двупосочният е 36 лева. По междуселищните автобусни линии увеличението на билетите е в зависимост от отдалечеността от областния център и е от 50 стотинки до един лев.

Таксиметровите фирми във Видин също обмислят нови цени за превоз. Към момента такситата във Видин возят на твърда тарифа в рамките на града – от точка до точка на три лева. Фирмите обсъждат учеличението да е с 50 стотинки, но все още не е влязло в сила. Шофьорите се притесняват, че увеличението с 50 стотинки може да доведе до сериозен отлив на клиенти.

Като основна причина за увеличението в цените на автобусния и таксиметров превоз от бранша посочват поскъпването на горивата, тока и разходите за превоз.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Икономист: Очакват ни все по-високи цени и инфлацията

Икономистът д-р Пламен Иванов заяви в студиото на „България сутрин“, че не е време за паника или драстични действия от типа „купувайте“ или „не купувайте“. Европейската централна банка прогнозила по-малък растеж и по-голяма инфлация заради кризата в Украйна. „Това, което се случи с горивата, а сега и с конкретен продукт, […]