По-скъпи дърва и пелети през тази зима

NetNews

Цената на дървата за огрев и пелетите скача значително с приближаването на зимата, показва проверка на bTV.

Тонът пелети в момента струва на купувачите около 500 лв., а кубикът дърва – между 90 и 100 лв. Очаква се поскъпването да продължи, като то се дължи основно на скока в цените на тока и природния газ.

Във Враца цената на кубик дърва достига 200 лв. Въпреки поскъпването те се търсят като топъл хляб и търговците изготвят списък с чакащи. Една от причините за повишеното търсене е, че много от домакинствата, които до момента са се отоплявали на ток, се притесняват от поскъпването му и предпочитат да имат алтернатива.

В малките градове като Мездра повечето хора се отопляват на дърва. За тези, които се отопляват на пелети, тази зима ще бъда значително по-скъпа, защото цената им е скочила от 360 на 500 лв. за тон.

Въпреки поскъпването дървата и пелетите остават най-евтината суровина за отоплени, като търсенето надвишава предлагането.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж (ВИДЕО)

Това можеше да бъде един от най-хубавите дни в живота на жител на Хайдерабад, щата Телангана в Индия, който си е избрал и си е закупил нов автомобил. Но този ден е станал за него един от най-лошите, тъй като мъжът успял да разбие току-що купената си кола и освен […]