Разкриха тайната за „мъртвата позиция“ в самолетите, която стюардесите винаги отказват да…

NetNews

Членовете на екипажа могат да откажат да обслужват пътници по време на полет, докато са "в мъртва позиция", според бившата стюардеса, пише сайтът pochivka.blitz.bg.

Макар и неизвестен на повечето пътници, терминът в индустрията е нещо, което повечето служители на полети правят по време на кариерата си.

Според Бети Тиски, която е писала за преживяванията си като стюардеса в мемоарите си „Бети в небето с куфар“, този термин означава, че те официално са извън служба.

Това е дори да са все още в униформа.Бети обяснява как членовете на екипажа често са на самолета, ако летят до дома си или до друго летище за друг полет. Тя пише: „Често сме все още в униформите си, но не сме на служба.

"Ако видите стюардеса да чете списание и да пие питие или да дреме, тя не е мързелива – тя просто е "в мъртва позиция".

Патрик Смит, автор на Cockpit Confidential и уебсайта Ask the Pilot, предположи, че стюардесата трябва да продължи да бъде дежурна.

Той обяснява, че това „не е същото като пътуване до работа или лично пътуване“.

Вместо това те все още са на „дежурство“ и просто „се пренасочват“.

Това означава, че макар те да не са задължени да асистират на пътниците и да ги обслужват, те все пак ще бъдат задължени да помагат при извънредна ситуация на борда.

Ако стюардесата е "в мъртва позиция", за да работи по друг полет, това може да доведе до това пътниците да се свалят от самолета, за да направят място за тях.

Инцидент през 2017 г. по време на полет на United Airlines стана вирусен, след като видеото на пътника Дейвид Дао показа, че той бил насилствено свален от полета, за да направи място за четирима от екипажа.

Други известни ситуации, свързани с "мъртва позиция", са за конспиратора Франк Абагнале, който се представял за пилот и пътува така в най-малко 26 страни, което вдъхновява филма от 2002 г. "Хвани ме, ако можеш”.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха застрелян майстор на оръжия в Пловдив

Застрелян в главата мъж е бил открит в четвъртък следобед в пловдивския квартал „Изгрев“. Трупът е бил открит от минувачи на седалката в спряло старо Пежо.406 Предполага се, че мъжът е екзекутиран в автомобила, съобщава "Монитор". На мястото на инцидента са пристигнали няколко патрулки и линейка, като криминалисти извършват оглед. […]