Разследват топ инфлуенсърка

NetNews

Италианският антимонополен орган съобщи, че е започнал проверка на Мета-Инстаграм и италианската топ инфлуенсърка Азия Валенте заради предполагаемо подвеждащо съдържание, което е публикувала, предаде италианската новинарска агенция АНСА за БТА.

Валенте е обвинена, че не е декларирала рекламния характер на снимките и видеоклиповете в профила си в Инстаграм на ресторанти, спа центрове и хотели, за които се предполага, че имат търговски споразумения с нея.

Антимонополният орган заяви, че Мета не е предприела действия, за да предотврати публикуването на потенциално подвеждащи съобщения в Инстаграм.

Той също така заяви, че славата на Валенте се основава на това, че тя има около два милиона последователи, но според него „повечето от тях изглежда не са автентични“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Млад мъж загина при тежка катастрофа във Великотърновско

Мъж на 27 години е загинал при тежка катастрофа край павликенското село Мусина, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало около 15:00 часа. По първоначална информация челно са се ударили бус и товарен автомобил на пътя Велико Търново – Павликени, преди село Мусина. […]