Ранна прогноза носи надежда за снежни Коледа и Нова година

NetNews

Има голяма вероятност да имаме „класически” зимни празници със сняг по Коледа и Нова година. Това показват, поне засега, ранните прогнози на метеоролозите.

Повишена вероятност за валежи, предимно от сняг и понижение на температурите се очакват около 22-и, 25-ти и 30-ти декември, сочат данните за декември.

Като цяло, последният месец на година се очертава типичен за сезона. Средната месечна температура ще бъде около нормата. Термометърът ще отчита най-ниски граници от -12 и -7 градуса, а в най-топлите дни ще се радваме на положителни стойности от 12, дори на места от 17 градуса.

Очакваните валежи са над нормата, като в южните райони ще достигат между 70 и 110 л/кв.м, съобщават от Националния център по метеорология и хидрология.

Месецът ще започне с ветровито и сравнително студено време, без съществени валежи. На 2-3 декември, с усилване на вятъра от югозапад, температурите значително ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните. Облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще превали дъжд.

През периода 4-10 декември, под влияние на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през страната или близо до нея ще се създаде валежна обстановка, като с очакваното застудяване на много места в страната дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В края на десетдневието се очаква относително повишение на температурите, като временно в източните и южните райони валежите ще са от дъжд.

През втората десетдневка температурите ще бъдат близки до обичайните, относително по-високи през периода 13-15 декември. Валежи ще има в средата и края на периода, когато и температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната дъждът ще преминава в сняг.

И през третото десетдневие температурите ще се задържат близки до обичайните.

В празничните дни, вероятността за превалявания от сняг е напълно реалистична.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай: Службите за сигурност се захванаха с казината

Казино „Сандс“ в Макао. Снимка: фирмен сайт Алвин Чау – шефът на синдиката, контролиращ хазартната индустрия в Макао, бивша португалска колония, а днес специален административен район на КНР, е разпитван от полицията. Властите на крайбрежния град Уънджоу го обвиняват, че е разширил своя бизнес, стъпвайки в континентален Китай. Това обаче […]