Рекорден спад в броя на пеперудите във Великобритания

NetNews

Великобритания преброи рекордно малък брой пеперуди в годишното проучване на насекомите и еколози предупреждават, че природата е в криза, съобщи електронното издание на британския в. "Гардиън", предава БТА.

Организацията "Батърфлай консървейшън", която преброи пеперудите и молците в периода от 16 юли до 8 август, публикувани данните и отбеляза, че броят им е на рекордон ниско ниво, откакто е започнало преброяването на пеперудите във Великобритания преди дванадесет години.

Пеперудите са основна част от хранителната верига и се смятат за един от значимите индикатори за здравето на околната среда. От 1976 г. 76 на сто от пеперудите са намалели като броя или разпространение.

Преброени са общо 1 238 405 пеперуди и молци, което бележи спад от 14 на сто в сравнение с миналата година, съобщава novini.bg

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напрежение! Полша обвини Беларус в стрелба по нейни войници на границата

Полша призова в петък посланика на Беларус, заяви говорител на външното министерство, след като гранични служители обвиниха беларуската страна, че са стреляли по полски войници, патрулиращи границата, съобщава "Ройтерс". Полша наложи извънредно положение на беларуската граница на фона на нарастващия брой мигранти от страни като Афганистан и Ирак, които се […]