Риши Сунак: Великобритания е страна, проявяваща състрадание към търсещите убежище

NetNews

Британският министър-председател Риши Сунак заяви днес, че Обединеното кралство е състрадателно и гостоприемно място за търсещите убежище, но това зависи от способността на страната да охранява ефективно границите си, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на неговия говорител.

Министърката на вътрешните работи на Великобритания Сюела Брейвърман днес бе подложена на остра критика за това, че определи наплива на кандидати за убежище като нашествие, а законодатели от целия политически спектър предупредиха за риска от използването на провокативен език.

„Това е и ще остане страна, която проявява състрадание“, заяви говорителят на Сунак.

„Министърката на вътрешните работи се опитваше да опише мащаба на предизвикателството, пред което е изправена страната, и че е важно да контролираме нашите граници, за да можем да осигурим безопасни и сигурни маршрути“ за други кандидати за убежище лица, добави той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кремъл се отказва от зърнената сделка. Какво иска да постигне Москва?

Кремъл прекрати едностранно зърнената сделка с Украйна. Какво означава това точно, все още не е ясно. Предстоят ли нови блокади на пристанищата? Има ли риск за товарните кораби, пренасящи пшеница и други храни? „Руската страна преустановява участието си в изпълнението на споразуменията за износ на селскостопанска продукция от украинските пристанища.“ […]