Руски писател националист беше ранен при взрив

NetNews

Колата на руския писател и политик Захар Прилепин, когото агенция Франс прес описва като „прокремълски“ настроен, беше взривена в събота.

При взрива е загинал шофьорът му, а той е ранен в краката и е откаран в болница.

РИА Новости съобщава, че вече е арестуван заподозрян по случая.

Взривът е станал в селището Пионерски на петдесетина километра от Нижни Новгород.

По предварителни данни взривното устройство е било с мощност 2 кг тротилов еквивалент и е било поставено под автомобила.

Захар Прилепин е съпредседател на обединената партия „Справедлива Русия – за истината“. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини Запада и Украйна за експлозията.

„Вашингтон и НАТО подхраниха друга международна терористична клетка – режима в Киев“, каза Захарова в Телеграм малко след експлозията, добавяйки, че взривът е „пряка отговорност на Съединените щати и Великобритания. Ние се молим за Захар“.

Прилепин, един от най-известните писатели в Русия, се присъедини към проруските сепаратисти в източната част на Украйна през 2014 г. и се би на тяхна страна, посочва АФП.

Ветеран от войната в Чечения, той редовно е ходил в Източна Украйна и е явен поддръжник на руския президент Владимир Путин и на неговата офанзива през февруари 2022 г.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВнР: РСМ да спре с провокациите към България

Снимка: БГНЕС „Министерството на външните работи на Република България изразява силно разочарование от решението на властите в Република Северна Македония да предприемат действия, с които да помрачат тържественото отбелязване на 6 май Гергьовден, като отказаха да допуснат на своя територия българския депутат в Европейския парламент и говорител на групата на […]