Ръст на новите случаи на Ковид-19 в Ямбол

NetNews

Нови 20 заболели от Ковид-19 за денонощието в област Ямбол отчита Регионалната здравна инспекция. Двуседмичната заболяемост преминава психологическата граница от над 100 новозаразени на 100 хил. души вече трети ден.

За областта към днешна дата стойностите са 107,55 на 100 000 население. Най-високи традиционно е в областния град – 116,25. Почти същите са показателите и в община „Тунджа”.

Последно подобни стойности бяха отчитани в началото на месец май тази година при отшумяването на предишната вълна.

Специалистите коментират отчетлива тенденция в цялата страна към постъпателно увеличаване на новите случаи. Все пак, сме далече от пика от началото на февруари, когато двуседмичната заболяемост в област Ямбол беше между 1300-1400 новозаразени на 100 хил. души население.

Регионът остава с ниски нива на ваксинация. Със завършен цикъл са 29 179, от тях 12 352 са с бустерна доза. С втори бустер са 288 жители на област Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български лекарски филм взе награда на фестивала в Карлови Вари

На 56-ия международен кинофестивал в Карлови Вари наградата на Екуменическото жури бе присъдена на българския филм „Една провинциална болница“. Документалната лента на режисьорското трио Илиан Метев, Златина Тенева и Иван Чертов бе отличена с мотива: „За хуманните идеи, за ярки примери на осъзнат лекарски дълг и положителни послания към зрителите“. […]