Синапов: Проблемите идват от неправилното подреждане на мерките в сектор „Земеделие“ в Стратегическия план

NetNews

Проблемите идват от неправилното подреждане на мерките в сектор „Земеделие“ в Стратегическия план. Той не е в полза на работещите хора, а лобистки, в полза на някой конкретен. Министър Вътев го знае, каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов.
„Лично не виждам какви интереси имам, като съм само фермер и браншовик. Големите фермери бяха ощетени от украинския внос. Не бива да ощетяваме отново животновъди и оранжерийни производители, не са получили и стотинка от помощта заради Украйна. Така че не искат повече пари. Идеята беше от Министерство на земеделието да слязат при нас на протеста, но зам.-министъра предизвика ескалация. Ние винаги сме готови за разговор и дебат. Министър Вътев продължава да казва, че проблемите са нерешими, но това не е така. Отстояваме позициите си и казваме проблемите си от месеци. Имахме уговорка да бъдат поправени грешките на служебния кабинет“, коментира той.

По думите му България е изостанала много по мерките, които трябва да усвояваме. „Управляващите не си признават допуснатите грешки. Убеден съм, че ако сформираме група и се срещнем с еврокомисаря, нещата ще се случат. Продължаваме да бъдем мачкани и заливани със сухи млека, палмови масла, замразени меса. Има голямо нарушение“, заяви Синапов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какви са фактите за съдбата на евреите от Тракия и Македония

Коментар от Еми Барух: Осемдесетата годишнина от спасяването на българските евреи, по повод на която бяха организирани редица прояви в страната и в чужбина, за пореден път показа как историческите факти около това забележително събитие могат да бъдат пренебрегвани и с патриотарска реторика да се тиражират пропагандни политически клишета. В […]