Тошко Йорданов: Борисов лъже. Никой от ИТН не е говорил с него за кабинет

NetNews

Борисов лъже. Бил съм участник в тези срещи. На тях имаше както мои колеги, така и камери. Това каза в „Лице в лице“ по bTV председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Той коментира твърденията на Бойко Борисов, че е било договорено правителство на ГЕРБ, БСП и ИТН с първия мандат, но е пропаднало.

И на двете срещи не е говорено такова нещо. Нито един представител на ИТН не е разговарял с Борисов за кабинет. Ако някой твърди обратното, нека да каже кога, къде и с кого, заяви Йорданов, цитиран от novini.bg.

Г-н Борисов много често казва неща, които не са верни. Това не е първият случай, добави той.

Председателят на ПГ на ИТН посочи, че не одобрява изготвения от министъра на финансите Асен Василев проектобюджет за 2023 г.

Този бюджет в този му вариант няма да получи нашата подкрепа. Той е бюджет само „на хартия“. В него има заложени приходи и разходи само „на хартия“. Този бюджет е фалшив, подчерта Тошко Йорданов.

Той отбеляза, че от ИТН засега са настроени скептично и към идеите на управляващите за съдебна реформа.

Ако си мислят, че ще ни представят един проект и ние ще го подкрепим, няма да стане. Първо ще искаме да го видим, да има конкретика. Искаме да ни изпратят проекта писмено, за да се запознаят нашите експерти с него, каза още Тошко Йорданов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германската строителна индустрия разработва планове за възстановяване на Украйна

Представители на германската строителна индустрия вече разработват планове за възстановяване на инфраструктурата на Украйна след края на конфликта, съобщи вестник Die Welt. Както пише вестникът, позовавайки се на програмния документ на Германската асоциация на строителната индустрия (HDB), германските фирми „се стремят да играят важна роля в реконструкцията на Украйна“. По-специално, […]