Финансовото министерство: Минималната заплата да бъде 770 лв. от 1 юли

NetNews

Увеличаването на минималната работна заплата до 770 лева да бъде от 1 юли. Това е становището на Министерството на финансите, изразено от служебния министър Росица Велкова по време на заседанието на бюджетната комисия по т.нар. удължителен закон, съобщават от БНР.

Това е първият коментар от Велкова по постановлението, предложено от социалното министерство, в което е записано, че сумата за увеличението от 710 лева ще бъде набавена за сметка на министерствата:

„Това е становището, което Министерството на финансите изразява и ще предостави на Министерството на труда, това да бъде в сила от 1 юли, тъй като нямаме бюджет, който е приет като класически“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриха връзка между качеството на въздуха и увеличаващия се брой самоубийства

Националното бюро по икономически проучвания в САЩ публикува резултатите от свое проучване, направено в периода 2003-2010 г., като доказва връзката между влошаващото се качество на въздуха и растежа на самоубийствата, предаде Euronews. Дневното увеличение на PM2.5 (фини прахови частици, способни да навлязат в кръвоносната система на белите дробове) с един […]