Чисто нови BMW-та за полицията в Чехия

NetNews

Чешката полиция започна масивно обновяване на автопарка си и за разлика от колегите си от Великобритания за които ви разказахме, че разчитат на електрически Nissan Leaf, чехите залагат на бензинови BMW-та. През изминалите дни местно управление е получило ключовете за десет коли от модела 540i xDrive. Половината от тях са обозначени с надписи и сини и жълти ленти, докато другата половина получават само дискретно поставени сини и червени светлини. Освен светлините, колите са оборудвани още и със сирени, камери, както и друга специална техника за нуждите на полицаите.

“Много съм доволен, че успяхме в процеса на подбор на автомобили с премиум марки да постигнем по-благоприятна цена от тази на конкуренцията,” каза Мартин Стракош, главният изпълнителен директор на BMW Stratos Auto в Прага, който достави превозните средства. “ Магистралните полицаи получават специално оборудвани превозни средства с най-добри характеристики за шофиране и високо ниво на активна и пасивна безопасност, която е стандарт за марката BMW. Вярвам, че новите превозни средства ще допринесат за повишаване на безопасността на движението по нашите магистрали.”

Под капака на BMW 540i xDrive работи 3.0-литров бензинов редови шестак с мощност от 335 конски сили и максимален въртящ момент от 449 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела, а за смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия с осем предавки.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Поляци събраха близо 5 милиона евро, за да купят на Украйна турски дрон

Поляци събраха 4,7 милиона евро, за да подарят на Украйна турски дрон „Байрактар“, предаде Франс прес, като цитира инициатора на тази идея. Това е идея на Славомир Сераковски, създател на полско ляво онлайн издание. Той се вдъхновил от Литва, където през май имаше също подобна кампания. Над 200 000 поляци […]