Язовир „Камчия“ прелива (СНИМКИ)

NetNews

Язовир Камчия е пълен на 100% и в момента прелива. Това обаче не бива да ни притеснява, защото при максимален обем, постъпващият приток се използва за напълване на язовир „Георги Трайков“, каза пред БНР говорителят на Водоснабдителното дружество в Бургас Димитър Гюров .

"Можем вече официално да кажем, че язовир Камчия от снощи от 20.00 часа прелива с около 22 кубически метра в секунда, което ще рече, че обемът на язовира е пълен на 100%. Това са 233 милиона и половина кубически метра и добрата новина за всички жители на Бургас и бургаска област е, че през следващите две години няма да има такава криза, пред която няма изправяне миналата година. Това не трябва да притеснява хората язовир Камчия не прелива нито за първи нито за последен път. Ние имаме денонощен обход, следим го непрекъснато и не би трябвало да има притеснения от това, че язовирът прелива".

От страна на Басейнова дирекция на „Черноморски район“ също е извършена проверка, която е установила, че проводимостта след язовир „Камчия“ е осигурена.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МИР призова всички партии да подадат колективен иск в съда за касиране на вота

“Във връзка с подмяната на вота на българските граждани, масовите жалби от цялата страна и секциите извън страната, както и поради факта, че над 90% от протоколите са сгрешени и пренаписани с “верния” резултат, ПП МИР се обръща към всички партии, които са участвали в парламентарните избори и предлага да […]