40 нови заболели в Ямбол, 31-годишен мъж е починал

NetNews

Ръст на заблелите има отново в област Ямбол, за изминалото денонощия са налице 40 нови случая, петима са настанени в Ковид реанимация, информираха от РЗИ.

Починал е и 31-годишен жител на с. Роза, община „Тунджа”. Младият мъж е бил с хронично чернодробно заболяване, приет е в МБАЛ „Св. Пантелеймон”в много тежко състояние. Веднага е бил настанен в Ковид реанимация на кислородна терапия, но е получил и бъбречна недостатъчност, и в последствие е починал.

Към момента в болнични заведения са настанени 53-ма души, като 18 от тях в болница „Св. Йоан Рилски”, а останалите с в „Св.Пантелеймон”.

Във връзка със заповедта на здравния министър за териториален подход при въвеждането на допълните ограничителни мерки, от РЗИ – Ямбол и Областния медицински съвет още не са въвели нови такива, включително не са спирани плановите операции и свижданията в болничните заведения.

„Няма възможност за зелени коридори, тъй като няма свободна ваксина”, съобщи главният секретар на РЗИ – Ямбол Донка Желева. Работи се по фазите на ваксинационния план. Вече се прилагат втори дози на учители, социални работници и потребители на социални услуги, на служители в структури, предоставящи обществени услуги.

Донка Желева, главен секретар на РЗИ – Ямбол

При личните лекари няма свободни дози, признаха още от РЗИ. В понеделник са били раздадени много малко количество , стигащо за между 10 и 30 пациенти на един общопрактикуващ лекар. Все още няма информация какво зареждане от ваксини ще има за следващата седмица.

Днес до 16.00 часа приключва поставянето на първа доза на хората, участващи в изборния процес. Това са около 640 души за региона, които са заявили желание да се ваксинират. Иначе общият им брой е 1700.

Членове на секционни избирателни комисии на опашка за поствяне на първа доза от факсината на „Пфайзер“

По отношение ваксинирането сред учителите в общините извън Ямбол, стана ясно, че мобилните екипи обслужват района на Елхово. Идната седмица ще бъдат в „Тунджа” и Болярово.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дариткова към Нинова: Формално демонстрирате загриженост за здравето, а реално лобирате за "Спутник V"

Откриването на предизборната кампания на БСП в парламента ще покаже на българските граждани, че формално демонстрират загриженост, а реално лобират за една ваксина. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Смолян д-р Даниела Дариткова в реплика към Корнелия Нинова в […]