Макрон печели президентските избори с 58,55%

NetNews

Френският президент Еманюел Макрон победи крайнодясната си съперничка Марин Льо Пен на втория тур на президентските избори, като получи 58,55% от гласовете на втория тур, предаде Ройтерс, като се позовава на окончателни данни на френското вътрешно министерство.

При първия сблъсък между Макрон и Льо Пен през 2017 г. той спечели с 66,1% от гласовете.

Гласували са 71,9% от избирателите, срещу 74,6% на изборите през 2017 година. Това е най-ниската избирателна активност на втори тур на президентски избори от 1969 г. насам.

Китайският президент Си Цзинпин поздрави Макрон за преизбирането, съобщава Франс прес. В посланието си той изразява желание да продължи да работи с президента Макрон, за да защитава „както досега установяването на нашите дипломатически отношения, принципите на независимостта, на взаимното разбирателство, далновидността и взаимната изгода“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мевлют Чавушоглу: Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка

Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка и двете страни имат за цел да увеличат обема на двустранната търговия, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който в периода 23-29 април е на обиколка в Южна Америка, съобщава Анадолската агенция. На церемония по откриване на турско генерално консулство […]