Съветникът на Зеленски: Генерал Сирски трябва да разбере защо от 1 милион мобилизирани само 300 000 са на фронта

NetNews

Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, е заявил, че ръководството на страната очаква новоназначения главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски да извърши „одит“ на военнослужещите, тъй като само 300 000 от 1 милион мобилизирани участват в реални бойни действия, предава Украинская правда.

Подоляк е припомнил думите на Зеленски от 8 февруари, че са моболижирани 1 милион души.

„Президентът заяви друго, когато говори за актуализиране на ръководството на Въоръжените сили: имаме почти 1 милион мобилизирани. А на фронтовата линия тези, които са били пряко във войната са 200-300 хил“.

Други са много далеч от войната, но ги има. Затова ми се струва, че една от ключовите задачи на Сирски е да извърши проверка: къде, как и кой“, е коментирал Подоляк.

„Мобилизацията трябва да е постоянна, но не мигновена. Сирски да каже къде и как са използвани или ще бъдат използвани тези хора, които вече са мобилизирани“, е посочил още той.

Съветникът на кабинета на президента на Украйна е отбелязал, че „в момента всички въпроси относно състава на въоръжените сили, как те трябва да бъдат обучени, как трябва да се вземат всички управленски решения (относно мобилизация, ротация, демобилизация) – всичко това ще бъде свързано с главнокомандващия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Jaguar Land Rover оставя електромобилите на заден план

Jaguar Land Rover (JLR) коригира стратегията си в отговор на променящата се пазарна динамика в сектора на електрическите превозни средства. Въпреки че първоначално планираше да ускори въвеждането на електрически автомобили, сега компанията забавя този процес и се фокусира повече върху хибридните автомобили с възможност за включване към електрическата мрежа (PHEV). […]